Enkelt att montera!

Vi rekommenderar att du tar hjälp med monteringen av ditt ReStair®-kit. Men är du en någorlunda van gör-det-självare så klarar du förmodligen jobbet själv. Var noggrann och följ instruktionerna steg för steg.

1

Börja med att mäta!

Mät varje steg noggrant och beräkna antalet skivor, bakkantlister och ev. sättsteg av olika längd du behöver. Ladda ner vårt informationsblad och fyll i måttabellen.
2

Beställ skivorna

När du vet hur många skivor du behöver är det dags att beställa. Glöm inte att samtidigt beställa lim och mätverktyget. För att inte behöva göra en kreditupplysning på dig som privatperson så förskottsfakturerar vi 50% av orderbeloppet och resterande efter leverans.
3

Måla och tapetsera!

I väntan på ReStair®-skivorna är det dags att spackla, putsa och måla vanger och undersidor av steg. Tänk på att inte låta färg glida ner i skarven mellan vang och plansteg, det kan senare orsaka knarr. Passa också på att måla eller tapetsera om väggar - enklare före än efter! Tips! Har du knarr i något steg kan detta skråskruvas mot vangen från stegets ovansida innan ReStair® monteras.
4

Rengör/slipa steget

För att renoveringssteget ska fästa ordentligt måste ytan på det gamla steget vara noggrant rengjord. Större ojämnheter, lös färg, lack, smuts och eventuell matta ska tas bort för att säkerställa ett bra resultat.
5

Kapa till steget

Kontrollmät ett steg åt gången. Använd med fördel en s.k. trappkompass när du mäter sneda steg för bästa resultat. Du bör lämna ca 1 - 2 mm på vardera sidan som "passmån" när du kapar. För bästa resultat ska en vass fintandad klinga användas.
6

Kapa bakkantlist

Vid geringar kapas med fördel bakkantlisterna till innan plansteget monteras. Det blir då lätt att få rätt vinkel.
7

Limma steget

Nu är det dags att limma steget. Såväl stegets framkant som stegytan limmas. Använd rekommenderad limmängd. Vi rekommenderar att du använder det vattenfria speciallim du kan beställa av oss som motverkar framtida problem. Skjut med fördel fast steget med en dyckertpistol med klen spik, en spik på vardera sidan samt i framkant. Spikskallen kan enkelt täckas med vaxstift och blir i det närmaste osynlig.
8

Montera bakkantlist

Bakkantlisten monteras mot planstegets bakkant. Limmas och fästs med fördel med dyckertpistol.
9

Montageordning

En tät trappa monteras med fördel nerifrån och upp. Montera första sättsteget, därefter första plansteget, fortsätt därefter med nästa steg. En öppen trappa monteras uppifrån och ned. Om du ska bygga om en öppen trappa till tät ska vårt särskilda sättstegskit användas innan ReStair® monteras.
10

Foga skarven

För ett perfekt slutresultat rekommenderar vi att du fogar skarven mellan renoveringssteget och vangen med silikon. Det förhindrar också att smuts och damm tränger ner i springan. Mätta gärna sågskäret med klarlack/olja innan fogning så inte ni silikonet tränger upp i skivan.
11

Klart!

Din trappa är nu klar. Efter montaget bör du undvika att gå i trappan under limmets härdningstid.
12

Bjud in grannarna!

Glädje är till för att spridas! Varför inte bjuda in alla du känner till en liten fest för att fira att din gamla trappa nu är som ny igen?